Tuesday, May 20, 2008

Inserarea coloanelor in text

Coloanele create in Word sunt coloane de ziar, in care textul curge pina la sfirsitul unei coloane, si continua de la inceputul urmatoarei coloane, pe aceeasi pagina. Pentru paragrafele alaturate, de care putem avea nevoie intr-un C.V. sau intr-un scenariu se foloseste functia Table.
Atunci cind se definesc coloane avind un text selectat, optiunea va fi aplicata intregului text selectat. Daca nu se selecteaza mai intii textul, definitiile pentru coloane vor fi aplicate intregului document, daca nu am impartit in prealabil documentul in doua sau mai multe sectiuni, caz in care configuratia cu doua coloane ar fi aplicata numai sectiunii curente. Word are predefinite patru tipuri de machete pe coloane:
  • - doua coloane cu latime egala
  • - trei coloane cu latime egala
  • - doua coloane cu latimi diferite, coloana mai lata in stinga
  • - doua coloane cu latimi diferite, coloana mai lata in dreapta
    In cazul in care se doreste intreruperea unei coloane inainte de sfirsitul paginii se plaseaza punctul de inserare acolo unde dorim sa se termine coloana si se apasa combinatia de taste Ctrl+Shift+Enter. In modul de afisare Page Layout se va vedea ca textul incepe in coloana urmatoare in modul Normal si se va putea observa o linie orizontala cu inscriptia Column Break.
    Putem aplica unul dintre aceste formate de coloana intregului document, unei sectiuni a documentului, unui text selectat sau incepind de la punctul de inserare pina la sfirsitul documentului. In acest mod se vor aplica urmatorii pasi:
  • - daca dorim ca numai o parte a documentului sa fie formatata pe coloane, se selecteaza textul respectiv, sau se muta punctul de inserare in locul unde dorim sa incepem coloanele. Word va insera intreruperi de sectiune inainte si/sau dupa text.
  • - Se selecteaza Format, Columns pentru a deschide caseta de dialog Columns
  • - In sectiunea Presets, se executa clic pe formatul de coloana dorit
  • - Se face clic pe sageata de derulare Apply To si se specifica pentru ce parte din document dorim sa fie folosite coloanele.
    Utilizatorul are la indemina urmatoarele optiuni:
  • o Whole Document adica intregului document; aceasta este disponibila numai daca documentul nu a fost impartit in sectiuni
  • o This Section adica aceasta sectiune, disponibila numai daca utilizatorul a impartit documentul in sectiuni
  • o This point forward adica de aici inainte cind Word va insera o intrerupere de sectiune dupa pozitia curenta a cursorului si va aplica noul format de coloane in cea de-a doua sectiune creata.

13 comments:

Anonymous said...

"Am citit" articolul tau, si mi sa parut destul de interesant.
Tine-o tot asa :)

morar.andrei said...

Ai caracterizat foarte bine tema care ai avut-o

bogdy said...

bravo

cristina said...

Ai caracterizat foarte bine tema,si am inteles despre ce este vorba.

11c-Dumitriu said...

Un articol interesant, bv

11cmiclaus said...

da....ai scris bine, mi-a placut, ai scris ce trebuia ca sa inteleaga toata lumea.

Matis Junior said...

Zici ca esti elev in clasa 12 la brancusi ! bravo

marc_vlad said...

bravo

SUCIU said...

bravo

koma said...

la cat de laudat e articolul nu o sa ma jenez sa va dau niste teste din materialele astea sa luati niste note bune daca ati inteles asa bine continutul :)

Andor said...

bv bah vanu :))

Andor said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro