Tuesday, December 12, 2006

Excluderea Icoanelor


Problema icoanelor



In zilele noastre, pentru mulţi vestici, închinarea la icoane, mai ales practica sărutării icoanelor, pare ciudată. Mai mult chiar, noi nu putem înţelege, de ce în perioada Evului Mediu timpuriu, timp de mai mult de o sută de ani, certurile violente din cauza picturilor cu Isus, au cauzat una dintre cele mai mari schimbări politice, culturale, religioase din istoria creştina.

Acum a aparut problema excluderii simbolurilor religioase din scolile romane deoarece se considera nedrept fatza de celelalte religii.Initiativa de a fi scoase simbolurile religioase din institutiile de invatamint din Romania nu este privita cu ochi buni de catre unii romanii de religie ortodoxa .

Pentru crestini, icoanele sint un mijloc de mintuire, o punte de legatura intre cer si pamint. Cu ce-i deranjeaza pe unii? Astfel de initiative vin fie din partea neo protestantilor, fie a ateilor. Incep cu icoanele si, incet, vor sa ajunga la excluderea orei de Religie.

Eu zic ca sintem un popor de crestini si fiecare are dreptul sa faca ce vrea. La noi, majoritatea colegilor sunt de acord cu implementarea unei icoane in clase chiar daca sunt de alta religie .

Parerea mea este ca nu trebuiesc scoase simbolurile religioase din scoli .
Vor incepe cu excluderea icoanelor si incet, incet , vor ajunge la excluderea orei de religie


No comments: